Om Jaffadays kennel

Vi som är innehavare av kennel Jaffadays heter Susanne och Mikael Lundin.

Vi bor på en gård strax utanför Bjärred, i västra delen av Skåne.

Susanne är till yrket leg sjuksköterska och har arbetat i vården i 20 år. Men numera driver jag ett katthotell här på gården där vi bor. Mikael arbetar inom IT-branschen och är "hobbybonde" dvs sköter odlingarna på marken som hör till gården.


Vår allra första valpkull föddes i april 1991, dvs för mer än 33 år sedan av rasen hovawart, som är en bruksras. På den tiden, innan våra barn föddes, ägnade vi fritiden åt träning och tävling av våra två tikar. 


När våra två barn var små så fanns inte tiden för träning av brukshundar längre så då såg vi oss om efter en annan ras och valet föll på shetland sheepdog. Så 1998 flyttade vår första sheltie Sally hem till oss efter mycket letande. Vi var kräsna och framförallt mentaliteten och hälsan var a och o för oss. Denna underbara tik infriade det mesta och hon kom också att bli starten på vår sheltieuppfödning. Vår högt älskade Sally blev 13 år gammal och var friskheten själv. Hon hade ett underbart temperament som hon oftast nedärvde till sina avkommor. Hon är mor till championtiken Jaffadays Tiptop Telma "Mini" och har flertalet barnbarn och barnbarnsbarn. Vi har fött upp sju generationer i rakt nedstigande led på Sallys tiklinje.

Vi har fött upp championhundar inom utställning, agility, rallylydnad och viltspår. Flertalet hundar från oss tävlar framgångsrikt i dessa hundsporter och även i nosework och några har gjort BPH med prima resultat.


Uppfödningen av chihuahua startade vi med 2010 då föddes vår första valpkull efter vår fantastiska tik Majken. Hon fyller snart 15 år och är fortfarande pigg och frisk. Vi är så tacksamma över varje dag tillsammans med henne och hoppas att hon har många år kvar.

Totalt har vi bara fött upp fem chihuahuakullar fram till år 2022.


Tibetansk spaniel kom in till oss år 2014 genom "drottningen" Sydney. En tik som älskar allt och alla och äger oss :) Hon har en enormt karismatisk personlighet. Hittills så har vi fött upp 4 tibbe-kullar.


Vårt mål med avel är att få fram trevlga, rastypiska och sunda valpar som blir er vän för livet. Vi har inga krav på valpköparna att träna eller tävla med sina hundar utan det viktigtaste för oss är att de kommer till livslånga hem med mycket tid och aktivitet som är anpassad efter deras temperament och personlighet. Vi uppmuntrar alla valpköpare att arbeta med positiv förstärkning och att de såklart ger sin fyrbentna vän mycket kärlek och omsorg.

Det är varenda hund värd!